HEIMANN BIRTOKTÚRA
2020. október 17. szombat


A már megszokott gyönyörű őszi tájban tartalmas túraútvonallal, két fröccsponttal, a Heimann présháznál egy pohár borral és friss melegétellel várunk.

A program során kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniára: a túra kis csoportokban, egymástól bőséges távolságot tartva bejárható. Induláskor és borászatunkba érkezéskor kérjük a maszk használatát.

A Birtoktúra egy tartalmas, fél-egész napos program.

Regisztráció és indulás 9.00-10.00 között a szekszárdi Kápolna téren. Innen indul a gyalogtúra, melynek a végállomása az Iván-völgyi tető. Itt, megújult présházunk teraszán és udvarán este 7 óráig borozhatsz barátaiddal.
Célbaérés után, a présháznál frissen sült melegétellel készülünk, amit szintén előre tudsz megrendelni itt.

Minden Birtoktúra jegy tartalmazza:

- útközben kettő frissítő fröccsöt és tízórait
- célbaéréskor egy pohár bort, 
- egy térképet
- egy ÚjraPoharat
- és emlékbe egy Heimann Birtoktúra kitűzőt

A Birtoktúra + ebéd jegyhez finom melegétel is jár:

- halpaprikás, filézett pontyszeletekkel
- almás torta "Ági mama" konyhájából

 

Útvonal

Teljes távolság: 11,2 km
Szintkülönbség: 166m (111–277m)

1. Kápolna tér, Remete csurgó - regisztráció és indulás
2. Porkoláb-völgy, Gyöngyszem dűlő - fröccs pont
3. Baranya-völgy, öreg tőkés kékfrankos
4. Szarvas-szurdik bejárat
5. Bati kereszt - fröccs pont és rilettes rozskenyér
6. Porkoláb-völgy tető, Céh kereszt - új kadarka termőhelyeink
7. Iván-völgyi tető - Heimann Présház - borozás és pihenés présházunk teraszán

További részletek

Az indulás helye a szekszárdi Kápolna tér. 9.00 és 10.00 között a regisztrációs pultnál várunk minden jelentkezőt. Itt van lehetőség parkolásra is.

Itt megkapjátok a térképet és az ételjegyeket az ebédhez. Ezen túl a túra útvonalát kitábláztuk és szalagokkal is jelöltük. Mindenki a saját tempójában haladhat, a túra nem vezetett!

A fröccsponton rozé- vagy almafröccsel és zsíros kenyérrel várunk Benneteket és egyben megtekinthető és megmászható a Bati kereszt kilátó is.

A végállomáson, a Présháznál adjuk át a kitűzőket, egy pohár bort és annak, aki megrendelte, a meleg ételt. Természetesen pincebejárásra, további borkóstolásra, fogyasztásra, vásárlásra is lesz lehetőség! A befejezést este du. 7 órára tervezzük.

A túra végén 13+1 totókérdéssel készülünk, a helyes megfejtők között 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki. Érdemes addig is átfutni a Heimann-os tudásotokat, figyelni a túra során a részleteket!

A túrán szeretnénk kevés hulladékot termelni, ezért a frissítőpontokon minden üdítőt ÚjraPohárba töltünk, amit a jegy ára tartalmaz. Idén először, a melegételt sem eldobható étkészlettel adjuk, hanem környezetbarát módon, porcelán tányéron tálaljuk.

Szeretettel és jó borokkal várunk!

A Heimann család és csapat

Kosárban: 
termék
Összesen: