BARBÁR


 

Legszebb hordóink házasítása, vezető márkánk. Mi megtaláltuk benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet.

A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonunk borunk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Büszkék vagyunk erre a borra és bízunk benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.

Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítjük el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni. Kis tételben a korábbi évjáratok is elérhetőek.

Merlot és cabernet franc a Porkoláb-völgyi-tetőről és a Porkoláb-völgy Gyöngyszem dűlőjéből, eredeti Franciaországból importált szőlővesszőkről.

Tannat a Bati kereszt monopol dűlőnk fél hektáros területéről és kékfrankos a Baranya-völgy magasabban fekvő területeiről, amely egy rendkívül finoman rétegzett, részletgazdag kékfrankost jelent. Minden területen hajtásonként 1 fürtre leválogatott szőlő, ami évjárattól függően 50-60 hl/ha termést jelent.

43% cabernet franc, Porkoláb-völgy
24% merlot, Porkoláb-völgy
19% tannat, Bati Kereszt
15% kékfrankos, Baranya-völgy

Merlot és cabernet franc a Porkoláb-völgyi-tetőről és a Porkoláb-völgy Gyöngyszem dűlőjéből, eredeti Franciaországból importált szőlővesszőkről.

Tannat a Bati kereszt monopol dűlőnk fél hektáros területéről és kékfrankos a Baranya-völgy magasabban fekvő területeiről, amely egy rendkívül finoman rétegzett, részletgazdag kékfrankost jelent. Minden területen hajtásonként 1 fürtre leválogatott szőlő, ami évjárattól függően 50-60 hl/ha termést jelent.

35% cabernet franc, Porkoláb-völgy
29% merlot, Porkoláb-völgy
25% tannat, Bati Kereszt
11% kékfrankos, Bati Kereszt

Merlot és cabernet franc a Porkoláb-völgyi-tetőről és a Porkoláb-völgy Gyöngyszem dűlőjéből, eredeti Franciaországból importált szőlővesszőkről. Tannat és kékfrankos a Bati kereszt monopol dűlőnk területéről.

Minden területen hajtásonként 1 fürtre leválogatott szőlő, ami évjárattól függően 50-80 q/ha termést jelent.

A meleg, gyönyörű nyár után a szűnni nem akaró őszi eső feladta a leckét: nagy vívódásban voltunk, hogy megszülethessen a Barbár. Az érlelésben nagy szerepet szántunk az újhordóknak, a házasításban pedig a tannat tölt be kiemelt szerepet.

38% merlot
26% cabernet franc
24% tannat
12% kékfrankos

Készült 10100 palack.

Világgazdaság Top 100 magyar bor – 9. helyezés - 9. helyezés

2016-ban az előző két évjárat csapadékossága tovább folytatódott, és a hőösszeg sem volt túl magas, bár alacsony sem. Az érési periódusban szeptember második felében megkezdődött a csapadékosabb időjárás, de szerencsére nem vett akkora lendületet, mint 2015-ben. Ezzel együtt beértek a szőlők, de nem kellett túlzó alkoholoktól tartani. Kiegyensúlyozott évjárat született, jó érlelési potenciállal.

35% cabernet franc
31% tannat
24% merlot
11% kékfrankos

A fajtákat teljes érésben szedjük, és kézi válogatás után külön-külön feldolgozva készítjük el. Napi kétszeri körfejtés mellett, kíméletes extrakcióval 20-24 nap után préseljük a kierjedt szőlőt.

Az almasavbontás közvetlenül az erjesztést követően tartályokban történik, a hordós érlelésre csak ezután kerül sor.

A merlot és cabernet franc fajták 3 és 5 hl-es kb. 25-30%-ban első töltésűekben tölgyfahordókban érnek, a tannat és a kékfrankos viszont 5 és 10 hl-es ászokhordókban finomodik. E fajták hozzák a gyümölcsösséget és a lendületet a Barbár végső karakterébe.

A házasítást egyéves érlelést követően végezzük. Gondosan kimunkált próbakóstolásokon keresztül, több fordulós finomítás után döntjük el a véglegesen megvalósítandó összeállítás arányait. A palackozás a következő szüretet megelőzően történik, és a bor minimum 5-6 hónapos palackos érlelést követően kerül forgalmazásra.

Egyre erősebb törekvésünk, hogy az egyes évjáratokból komolyabb mennyiséget tegyünk félre, hogy tökéletes érettségben is legyen forgalom képes tételünk.

Palackszám:
14.140 palack 750 ml
266 palack Magnum 1500 ml

Alkohol14.00 %
Maradék cukor1.0 g/l
Összes sav5.6 g/l
NÉBIH engedélyFOAR
Zárás módjaArdea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.

2017-ben remek évjáratot könyvelhettünk el. A zavartalan, kissé korai virágzást meleg nyár követte, elegendő csapadékkal. Az érési periódusban is megfelelően szép, meleg idő volt kevés esővel. Nagyon szépen beérett egészséges szőlőket szüretelhettünk, melyekből telt, gazdag aromatikájú borok születhettek.

A fajtákat teljes érésben szedjük, és kézi válogatás után külön-külön feldolgozva készítjük el. Napi kétszeri körfejtés mellett, kíméletes extrakcióval 20-24 nap után préseljük a kierjedt szőlőt.

Az almasavbontás közvetlenül az erjesztést követően tartályokban történik, a hordós érlelésre csak ezután kerül sor.

A merlot és cabernet franc fajták 3 hl-es kb. 20%-ban első töltésű, további 50% másod-harmadtörtésű barriquehordókban érnek, a tannat és a kékfrankos viszont 5 és 10 hl-es használt ászokhordókban finomodik. Ez utóbbi fajták hozzák a gyümölcsösséget és a lendületet a Barbár végső karakterébe.

A házasítást egyéves érlelést követően végezzük. Gondosan kimunkált próbakóstolásokon keresztül, több fordulós finomítás után döntjük el a véglegesen megvalósítandó összeállítás arányait. A palackozás a következő szüretet megelőzően történik, és a bor minimum 5-6 hónapos palackos érlelést követően kerül forgalmazásra.

Egyre erősebb törekvésünk, hogy az egyes évjáratokból komolyabb mennyiséget tegyünk félre, hogy tökéletes érettségben is legyen forgalom képes tételünk.

VinAgora Nemzetközi Borverseny - Nagy Arany
Mondial du Vin, Brüsszel - Arany
Decanter World Wine Awards, London - Ezüst
Alkohol14.50 %
Maradék cukor1.7 g/l
Összes sav5.4 g/l
NÉBIH engedélyGOXX
Zárás módjaArdea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.
Készült19.956 palack (750 ml) 277 palack magnum (1500 ml)

2018-ban a korai, május végi virágzást meleg és száraz nyár követte. A gyors érésnek köszönhetően már augusztus végén, nagy tempóban elkezdtük a szüretet. A merlot-t szeptember 20-án, a cabernet franc-okat október 3-10 között szedtük, teljes érésben és kitűnő egészségben

A 2018-as évjárat borait szerintünk rétegzett, feszes, összeszedett ízek, illatban pedig szárított gyümölcsök, édesfűszerek és melegség jellemzi. A hosszú érlelésre alkalmas évjáratnak tartjuk.

A fajtákat teljes érésben szedjük, és kézi válogatás után külön-külön feldolgozva készítjük el. Napi kétszeri körfejtés mellett, kíméletes extrakcióval 20-28 nap után préseljük a kierjedt szőlőt.

Az almasavbontás közvetlenül az erjesztést követően tartályokban történik, a hordós érlelésre csak ezután kerül sor.

A merlot és cabernet franc fajták 3 hl-es kb. 15%-ban első töltésű, további 55% másod-harmadtörtésű barriquehordókban érnek, a tannat és a kékfrankos viszont 5 és 10 hl-es használt ászokhordókban finomodik. Ez utóbbi fajták hozzák a gyümölcsösséget és a lendületet a Barbár végső karakterébe.

A házasítást egy éves érlelést követően végezzük. Gondosan kimunkált próbakóstolásokon keresztül, több fordulós finomítás után döntjük el a véglegesen megvalósítandó összeállítás arányait. A palackozás a következő szüretet megelőzően történik, és a bor 14 hónapos palackos érlelést követően kerül forgalmazásra.

Egyre erősebb törekvésünk, hogy az egyes évjáratokból komolyabb mennyiséget tegyünk félre, hogy tökéletes érettségben is legyen forgalom képes tételünk.

A Művelt Alkoholista »

Pikáns, fűszeres (...). Fekete olíva, ibolya, áfonya, szilva, babérlevél, dohány – egyedi és sokszínű illat. Hordót alig érezni. Kóstolva meghökkentően jó savak, fedetlen, szaftos, nem szárít a tannin. A korty magja édes, de ez csak az érett gyümölcs édessége, a frissességet nem csorbítja. Hosszú lecsengés cseresznyével, szilvával és egy kis pikáns fanyarsággal. Közepes mennyiségű, kiváló minőségű tannin, nem húz, de nem is bársonyos vagy édes. Az alkohol nem fűt. (...) Nekem tetszik a stílus és szerintem szépen fog érni. Már csak az a kérdés, hogy mit fog ehhez a piac szólni.

Élvezze 2021 és 2035 között
enyhén lehűtve, lehetőleg bordói pohárból.

SzőlőfajtaCabernet Franc, Merlot, Tannat, Kékfrankos
Alkohol14.50 %
Maradék cukor2.2 g/l
Összes sav5.8 g/l
Összes kén115 mg/l
Szabad kén27 mg/l
Allergénekszulfitokat, tojásfehérjét tartalmaz
Zárás módjaArdea Seal dugó. Az Ardea Seal zárás garantálja, hogy minden palack egységesen, szépen érlelhető és dugóhibától mentes.
Készült18.954 palack (750 ml) és 317 magnum palack (1500 ml)
A kosárban 
termék
Összesen