Szőlőművelés és borkészítés


A Heimann család klasszikus borainak stílusát Heimann Ágnes és Zoltán alakították ki. A 2000-es évek az egyéni Heimann íz keresésével zajlottak: gyönyörű, kiváló minőségű cabernet franc és merlot tőkéket hoztunk Bordeaux-ból, amelyek a Porkoláb-völgyi tetőn találtak új otthonra.

A család első monopol dűlője, a 11 hektáros Bati Kereszt 2002-2003-as telepítésénél komoly szerepet kap a viognier, ami azóta is egyetlen fehér fajta a birtokon. A nyugati fekvésekbe a baszkföldi tannatot és az umbriai sagrantinot telepítettünk, melyek a későbbi a csúcsborokba, a Franciscusba és a Barbárba csempésznek egy kis extra egyéniséget.

A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik. 

Borainkat saját szőlőből készítjük és törekszünk a legkevesebb technológiai beavatkozásra.

Csúcsboraink érleléséhez döntő részben magyar hordókat használunk

A Heimann család tagjai közül mi hárman, Ágnes, idősebb és ifjabb Zoltán dolgozunk a cégben. A kisebbik fiú, Gábor Németországban orvos, de fontos magyar kötődése a szek- szárdi birtok. Ahogy a borokkal, úgy a csapatmunkában is hosszú távon játszunk: több kollégánk tizenéve dolgozik nálunk. Sok figyelmes munkaórát köszönhetünk nekik, ezért álljon itt a nevük: 

Ivancsó Noémi szőlészeti vezető, Horenka Zoltán és Märcz Krisztián traktorosok, Lévai Tünde és Rüff Sándor szőlőmunkások, Mátis László raktáros és palackozásvezető, Jenei Barna pincemester, Vári Marietta irodavezető. 

Csapatmunkában is hosszú távon játszunk...

A szőlőink feldolgozásának egyik fontos eleme a kézi válogatás
Csapatunk a 2020-as szüret alatt
A kosárban 
termék
Összesen