A szüleim egy kis présházból az Iván-völgyi tetőn felépítettek egy országos szinten elismert borászatot: a Heimann Családi Birtokot.
„Csináld meg a világ legjobb kadarkáját!”
válaszolta édesapám a geisenheimi diplomaosztó után arra a kérdésemre, hogy ő miben látja az én feladatomat. A francia, olasz és ausztrál diákévek, gyakorlatok alatt az egyértelművé vált számomra, hogy csak a hazai fajták azok, mellyekkel felhelyezhetjük magunkat a világtérképre. Talán a kadarka törékenysége, vagy a kékfrankos lehengerlő gyümölcsillata miatt, megszerettem ezt a feladatot. Kicsit tágabban értelmezve: a célom megfogalmazni, mit jelent nekem Szekszárd.
A jó bor mindenütt ugyanúgy készül. A metszéstől a szüreten át, majd az erjesztéstől az érlelésen át a palackozásig mindenütt sok verejtékes munkaóra, figyelmes tervezés és körültekintő végrehajtás van mögötte. Ami a mi borainkat kiemeli a világ összes bora közül: a szekszárdi völgyek tagoltsága és sokszínűsége, a lösztalaj és az őshonos szőlőfajtáink: a kadarka és a kékfrankos. Célunk, hogy a boraink a termőhelyről beszéljenek, ezért a hangsúly a dűlőnként eltérő gyümölcsön van. Ezeket a különbségeket mutatjuk meg, könnyű kézzel, precíz borászkodással.