Heimann

Vissza a gyökerekhez

Családunk évek óta Magyarország úttörő vörösbortermelői közé tartozik. Szüleim, Heimann Zoltán és Ágnes visszatértek a család szekszárdi, paraszti múltjához. Borainkban az elmúlt 30 évben összegyűjtött tapasztalattal mutatjuk meg szekszárdi fajtáink és a közkedvelt világfajták összjátékát.

A német, francia, olasz és ausztrál diákévek, gyakorlatok alatt egyértelművé vált számomra, hogy csak a hazai fajtákkal helyezhetjük magunkat fel a világtérképre. Talán a kadarka törékenysége, vagy a kékfrankos lehengerlő illatai miatt szerettem meg ezt a feladatot. A célom megfogalmazni, mit jelent nekem Szekszárd.

ifj. Heimann Zoltán

Így készül
Könnyű kezű borászkodással mutatjuk be a termőhelyet

Az alapoktól kezdve újragondoltuk a kadarkához és a kékfrankoshoz való hozzáállásunkat: tudatosan első osztályú szőlőt termelünk az élettel teli talajtól kezdve, az aprólékos kézimunkán át. A teljes érésben, válogatva szüretelt szőlő hűen visszatükrözi a szekszárdi termőhelyet: a lösztalaj vibráló gyümölcsösségét és az egyes mikroklímák finom különbségeit.

Kézi csömiszköléssel, egész fürtöket is együtt erjesztve születnek a boraink. Ez kiemeli a gyümölcsöket, sokrétű illatot és hosszú lecsengést ad. A borokat nagy ászokhordókban és amforákban, kevés kénnel érleljük.

A szekszárdi terroir
A kosárban 
termék
Összesen