Heimann

92+ értékelést kapott Porkoláb-völgy kadarkánk a Falstaff Magazinban

A Falstaff, a német nyelvterület egyik legbefolyásosabb gourmet magazinja kiváló 92+ pontra értékelte 2019-es Porkoláb-völgy kadarkánkat. A borról az alábbiakat írják:

"Élénk téglavörös szín. Finom gyümölcsös, griottés illat, emellett egy csipetnyi karamell és virágos tónusok. Szájban egyrészt rugalmas teltséggel, szinte krémesen, másrészt elegáns könnyedséggel és lédússággal. Harmonikus savak, emellett mérhetetlenül finom tannin. Nagyon eredeti, finoman ásványosan játszó bor."

Elolvasom a cikket (DE)
Vissza a gyökerekhez

Családunk évek óta Magyarország úttörő vörösbortermelői közé tartozik. Szüleim, Heimann Zoltán és Ágnes visszatértek a család szekszárdi, paraszti múltjához. Borainkban az elmúlt 30 évben összegyűjtött tapasztalattal mutatjuk meg szekszárdi fajtáink és a közkedvelt világfajták összjátékát.

A német, francia, olasz és ausztrál diákévek, gyakorlatok alatt egyértelművé vált számomra, hogy csak a hazai fajtákkal helyezhetjük magunkat fel a világtérképre. Talán a kadarka törékenysége, vagy a kékfrankos lehengerlő illatai miatt szerettem meg ezt a feladatot. A célom megfogalmazni, mit jelent nekem Szekszárd.

ifj. Heimann Zoltán

Így készül
Könnyű kezű borászkodással mutatjuk be a termőhelyet

Az alapoktól kezdve újragondoltuk a kadarkához és a kékfrankoshoz való hozzáállásunkat: tudatosan első osztályú szőlőt termelünk az élettel teli talajtól kezdve, az aprólékos kézimunkán át. A teljes érésben, válogatva szüretelt szőlő hűen visszatükrözi a szekszárdi termőhelyet: a lösztalaj vibráló gyümölcsösségét és az egyes mikroklímák finom különbségeit.

Kézi csömiszköléssel, egész fürtöket is együtt erjesztve születnek a boraink. Ez kiemeli a gyümölcsöket, sokrétű illatot és hosszú lecsengést ad. A borokat nagy ászokhordókban és amforákban, kevés kénnel érleljük.

A szekszárdi terroir
A kosárban 
termék
Összesen