Bemutatjuk: FRANCISCUS és AGNUS 2017
FRANCISCUS 2017
Cabernet franc, sagrantino és kékfrankos házasítása. Friss, fanyar gyümölcskosár és marcipános, florális illatok. Minimális hordóhatás, helyette inkább a sagrantino markáns tanninszerkezete érvényesül. Hosszú érési potenciállal bíró bor, egy évtized múlva is élvezettel kortyoljuk majd. A név a felmenőinkre utal: a Heimannok 11 szekszárdi generációjából hetet hívtak Ferencnek, korábban Franciscusnak.
AGNUS 2017
Agnus eddig egyetlen egyszer, 2009-ből készült. Édesanyám becsvágyát tükrözi, aki a gyönyörű, makulátlan Porkoláb-völgyi merlot borának a legszebb, dédelgetett hordóiból válogatott. Talán az évjáratok nehézsége, a Barbár meghatározó mivolta, vagy a generációváltásban lezajlott nézetkülönbségeink miatt, sokáig a fiókban pihent a márka. A 2017-es Porkoláb-völgyi merlot kapcsán viszont meghoztuk a döntést, hogy a legszebb hordók ismét megkapják az Agnus nevet. A név játékos áthallás, mely egyszerre utal Agnus Dei-re, az Isten bárányára és az alkotó Heimann Ágnesre.