Heimann

Télbúcsúztató Borvacsora
& Galambos #Heimannéknál kiállításmegnyitó

2024. március 9.
18:30
Heimann Birtokbisztró
Szekszárd, Iván-völgyi tető

Télbúcsúztató borvacsorára hívunk a Heimann Birtokbisztróba. A frissen metszett szőlőültetvényeken már kipattanásra várnak a rügyek.

Betekintést nyújtunk az új, 2021-es és 2023-as borokba, és megnyitjuk új kiállításunkat Galambos Tamás képeivel, a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből.

Az estét a Barbár XO kortyaival zárjuk, egyben búcsút intve a sokak által szeretett borpárlatunk utolsó palackjainak.

Felkért séfünk Puha Robi, a szekszárdi fenegyerek. A kétezres évek derekán a Húsvasaló séfjeként vált ismertté, id. Zolival való barátságát sok jó közös evés-ivás, fröccsök és Unikumok keretezik. Az elmúlt években több fesztiválon is komoly rajongótáborra tett szert, a Malacos Batyus foodtruck-jának köszönhetően. Robi jó ízléssel nyúl a helyi alapanyagokhoz és mindig képes a megújulásra.

 

Menü

Vendégváró köménymagos kifli,
régi családi recept nyomán
Viognier 2023

Füstölt hal pástétom
MammaRóza 2023

Savanyú káposzta krémleves,
sonkás lencsekolbász
Piros siller 2022

Kakashúsos derelye
Szekszárd Kadarka 2023

Sertésszűz medallion, zelleres burgonyapüré, cékla és gomba, mustárkaviár
Birtokbor 2021
Birtokbor magnum 2020

Vargabéles, Heimann Digestif sabayon
Heimann Barbár XO 2008– az utolsó lehetőség

Étel 16.500 Ft/fő
Bor 7.500
Ft/fő

A borpárosítás tartalmazza a korlátlan vízfogyasztást és igény szerint egy kávét.


Tickets
Winemaker of the Winemakers in 2023:
Heimann Zoltán

The winemaking heritage of our country is a vital source of inspiration for us, but we are creating new wines for the 21st century, not nostalgic imitations of past wines.

Because the wine culture of several other countries also inspire us, respect for those is also very important to us. Without free expression progress towards our goal would be impossible. We also believe that biological and cultural diversity are inherently enriching.