Tastings at the Heimann Winery


This page is only available in Hungarian at this point. Sorry for the inconvenience.


Borainkra kíváncsi vendégeinket  az Ivánvölgyi-tetőre várjuk! A présház és birtokközpont előtti teraszról elénk tárul az egész Sárköz és Gemenc. A völgyek felé fordulva kedvesen ölel a sok kis présházzal tarkított Pannon táj.

Mindenkit személyesen fogadunk, hisz elsőkézből szeretnénk átadni az általunk megélt borászati, alkotói élményt.

A borkóstolóinknál nincsen alsó létszámhatár, de kis létszámú csoportokat szívesen vonunk össze. Számítunk vendégeink rugalmasságára és az előre bejelentkezésre.

Kérjük, borkóstoló szándékával jelentkezz előzetesen a heimann@heimann.hu e-mail címen! Csak írásban visszaigazolt bejelentkezéseket tudunk elfogadni.

 

FAQ

Borkóstolóra jönnék kis csoportban (10 fő alatt). Mik a lehetőségeim?


Örömmel várunk Benneteket. Az alábbi csomagokkal készültünk:

5 boros  sor     4500 Ft/fő

Tartalma: 5 bor kóstolása az aktuális árlistánkról, benne csúcsborainkkal. A kóstolási mennyiség 0,75 dl boronként. Korlátlan szénsavas/mentes vízfogyasztás, kenyérfalatok, szőlőmagolaj. Igény szerint pincebejárás a gazdával. Időtartam max. 2 óra

7 boros sor      6000 Ft/fő

Tartalma: 7 bor kóstolása az aktuális árlistánkról, benne csúcsborainkkal. A kóstolási mennnyiség 0,75 dl boronként. Korlátlan szénsavas/mentes vízfogyasztás, kenyérfalatok, szőlőmagolaj. Igény szerint pincebejárás a gazdával. Időtartam max. 3 óra

A borsorok összeállításakor figyelembe vesszük vendégeink kérését. A kóstolósor összeállítása mindig az aktuális borlistánk alapján történik.

Kis csoportban is választhattok ételt, borkorcsolyát étlapunkról. Kérjük, hogy rendeléseteket legalább 24 órával az érkezés előtt adjátok le. Aktuális étlapunkat itt találod.

 

Borkóstolóra jönnék nagy csoportban (10+ fő). Mik a lehetőségeim?


Nagy csoportban lehetőséget biztosítunk arra, hogy a csoport a felbontott palackok árát fizeti meg. Korábbi évjáratú, limitált palackszámú borainkat külön egyeztetés alapján, egész palackkal, a muzeális árlistánk szerinti árakon tudunk felszolgálni. A bontott palackokra 10% szervízdíjat számítunk fel.


Éttermünk és a’la carte étlapunk sajnos nincsen, viszont borkóstolókhoz igény szerint étkezést is tudunk biztosítani. Ehhez minden esetben előre egyeztetés szükséges.

Étlapunk 2021-ben

Meleg étel rendelésére csak 10 fő felett van lehetőség. Garantáljuk, hogy az ételek frissen, csak az adott csoport számára készülnek el. A főétel és a desszert választásánál kérjük a csoportokat, hogy egy-egy azonos ételt válasszanak.

Hidegtálak és a borkorcsolyák kis csoportok esetén is rendelhetők.

Milyen módon tudok Önöknél fizetni?


A borkóstolás és az étkezés költsége készpénzzel vagy bankkártyával, a helyszinen fizetendő. American Express kártyákat sajnos nem tudunk elfogadni.

Mégis kevesebben érkezünk, mint megbeszéltük. Mi a teendő?


Az előzetesen megbeszélt borkóstoló létszámát a helyszínen is tudjuk módosítani. Kérjük, ha jelentős a létszámbeli eltérés, az e-mailben (heimann@heimann.hu) vagy telefonon (Heimann Ágnes +36-20-961-7101) jelezzétek.

A megrendelt étel adagok módosítására az érkezés előtt max. 24 órával van lehetőség, egyéb esetben a megrendelt adag ételt ki kell fizetni. Köszönjük megértéseteket.

Hozhatok-e gyerekeket a borkóstolóra?


A borkóstoló alapvetően 18 éven felüli műfaj. A gyerekek foglalkoztatásáról nem tudunk külön gondoskodni, az minden esetben a szülők felelőssége, de amennyiben ez számotokra nem okoz problémát, örömmel látjuk őket is a birtokon.

Hol érdemes Szekszárdon megszállni?


Panzió a Fehér Tehénhez
Kis panzió nagybátyámék, Heimann Feri és Dóri tulajdonában különösen finom reggelivel, tanyasi hangulattal!

Ég és Föld vendégház
Igényesen, modern szemléletben felújított kis tanya (2-3 személynek) a szőlőhegy szívében, nem mellesleg 5 perc sétára borászatunktól. Szuper borválaszték. Ideális szállás elvonulni vágyóknak.

Fogadó a Patkolókovácshoz
Szépen felújított családi ház Szekszárd legősibb, falusias részén. Ideális nagyobb csoportoknak.

Vass Villa Vendégház
Szépen felújított családi ház Szekszárd legősibb, falusias részén. Ideális nagyobb csoportoknak.

Mely éttermeket ajánlanátok a környéken?


Egyre gyűlnek a valódi, családi kézben lévő, minőségi helyek Szekszárdon. Ez egy lassú építkezés.

Inkább ajánljuk hát őket: barátainkat, akik jórészt a Slow Food Pannon Convivium tagjai. Olyan helyek, amikért érdemes autóba ülni.

A Kávé Háza
Büszkeségünk, hogy Szekszárdon működik az ország egyik legjobb kávézója, Tóth Sándor barista vezetésével. A Slow Food Pannon Convivium tagja. Szombaton 15h-ig nyitva, vasárnap zárva!

Rév Csárda – Érsekcsanád
Tinusz Gábor készíti az ország egyik, ha nem a legjobb halászlevét. Mindig egyedi, felejthetetlen élmény: frissen, tüzőn fő a hal! A Slow Food Pannon Convivium tagja.

Almalomb – Hosszúhetény
Kulináris kitérő és találkozóhely. Egy gyönyürűen felújított régi vízimalom és kertje. Rövid étlap, a hangsúly a helyi, szezonális alapanyagokon. Szeretünk itt lenni! A Slow Food Pannon Convivium tagja.

Horog Étterem – Szálka
Szép terasz, idilli falusi környezet.